Een paar beelden van een fictieve laat-middeleeuwse slag tussen de stadsmilitie van Roeselare (aangevoerd door Willie en neefje) en die van Gent (Karim). Aangezien middeleeuwse legers geen uniformen droegen, en de vlaggen verwisselbaar zijn, is het mogelijk om dezelfde figuren te gebruiken voor zowat elk West-Europees leger. We speelden met de uitstekende Bloody Barons-regels (van Peter Pig), inclusief het ‘traject’ dat men op voorhand moet doorlopen om de legers samen te stellen en verkenning, desertie, moreel,… e.a. fenomen te berekenen. Even leek het er op dat de Gentenaars de slag zouden winnen, maar uiteindelijk wisten de mannen van Roeselare door de Gentse linies te breken en de Gentenaars een verpletterende nederlaag toe te brengen. Een Gentse revanche volgt ongetwijfeld. Figuren: 28mm, collectie Karim. Meestal Front Rank en Foundry.