Vandaag speelden we in het ouderlijk huis van de Celle een testspel ‘Pike & Shot’ (regels uit de ‘Black Powder’-reeks). Het ‘New Model Army’ van Cromwell (Celle) kwam tegenover de Schotten (KarimVO) te staan, met Willie als almachtige spelleider. De Schotten deden het nu beter dan in de historische slag bij Dunbar (1650), toen ze 3.000 doden en 6.000 gevangenen verloren tegenover een verlies van enkele tientallen aan de Engelse zijde. De kern van de ‘Pike & Shot’-regels is zeker waardevol, maar er zullen wel wat wijzigingen nodig zijn om de regels aan onze smaak aan te passen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA