Enkele beelden van een wargame die we vandaag speelden: een redelijk succesvolle Palestijnse verdediging van een kruispunt in de buurt van het kasteel van Beaufort in Zuid-Libanon. Israelische troepen: KarimN en Michiel. Palestijnen: KarimVO. Gastheer en organisator: Willie. Figuren 20mm. Regels: IABSM (I ain’t been shot mum), met verdere informatie uit de ‘Rock The Casbah’-module van TW&T. Laat u niet misleiden door de brede smile van KarimN: de Skyhawk die hij zo trots toont, kon uiteindelijk niet als luchtsteun worden ingezet. Daarvoor had hij iets hoger moeten gooien… :-p

Vervolg van het verhaal door KarimN: “Nadat KarimVo met succes had stand gehouden tegen de Israëlische aanval, werd hij evenwel teruggeroepen om 17.00 PM. Willie nam daarop over als bevelhebber van wat nog overbleef aan PLO en kreeg meteen zware Syrische versterkingen. De strijd om het kruispunt doofde slechts uit om 21.00 PM toen de nog steeds ongeschonden 3 Merkava tanks, de resterende helft van de IDF troepen en opgetrommelde milities de forcing deden. Resultaat was een Israëlische overwinning, maar daar was wel een hele dag van loodzware gevechten voor nodig geweest.”