Legerdefilé

Voluntarios!

0

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA spanart9a

De Spaanse artiest Dionisio Álvarez Cueto maakte enkele mooie tekeningen over de Peninsular War, waaronder dit ‘Battalion de Clavijo’ in de slag bij Medina de Rioseco (1808). Deze vrijwilligers, die niet eens uniformen dragen, worden omkaderd door professionele officieren en onderofficieren van het reguliere leger. Dankzij de Perry-figuren uit de reeks van de Carlisten-oorlogen en een kader van Spaanse lijn-infanterie van Eagle Miniatures, kon ik deze ‘voluntarios’ op de speeltafel krijgen.

Er zijn nooit kozakken genoeg!

0

“Er zijn nooit kozakken genoeg!” (vrij naar Marcel Gerritsen)

En dus gaven we deze op Ebay ronddolende jongens een nieuw onderkomen (en nieuwe bases).

 

Johnny Reb has arrived!

0

MMPS heeft nu zowel noordelijke als zuidelijke 28mm Perry Miniatures ACW infanterie en cavalerie te koop als “Ready-Made, Painted Units”. Command en artillerie (in metaal) volgen later zodra ik de Perry’s kan overtuigen van me een korting te geven. Trust me, tanden trekken is makkelijker… 🙂

Mabuhay Miniature Painting Service

Fons

Flames of War: British 8th Army Mid War

1

Toch even opscheppen met deze mijlpaal: Mijn Brits Noord Afrika leger is na vele lange maanden volledig afgewerkt!

British 8th Army

Volgende stap is om dit leger aktief te maken met een allereerste Flames of War slag! Het Duitse AfrikaKorps zit reeds maanden te wachten op hun Britse tegenstanders vanop de kast.

Kleine hebbedingetjes

0

Ik heb op ebay een massa figuren gekocht in een schaal die ik nog niet had: 1mm-figuren van Knight Design. Het grote voordeel is dat je bij het schilderen niet al te veel aandacht moet besteden aan de kleur van de facings of van de uniformknopen… 🙂

Verscheurende keuze

1


De ellende van het internet is dat je geregeld op verleidelijke dingen stoot. Zo zag ik een paar foto’s van zeer knappe 10mm ACW-figuren. Tien dagen later zat ik zelf 10mm-ers te schilderen. Omdat de figuurtjes op strips staan, gaat het schilderwerk bijzonder snel. Ik had maar enkele uren nodig om een honderdtal Union-infanteristen te schilderen. Ik heb ze gemonteerd op bases van 25×25 (Fire&Fury). U ziet het resultaat op de foto. Eén probleempje: ik heb al twee vrij aanzienlijke ACW-legers in 1/72 (20mm). Plastieken figuren die er ook niet slecht uitzien. Dus sta ik nu voor de verscheurende keuze: verder doen in 20mm, of veranderen naar 10mm.
Niet kiezen is natuurlijk ook een optie. 🙂

Iemand een pater schilderen

0

‘Iemand een pater schilderen’ (ook wel: iemand een pater op zijn gat schilderen) is een Vlaamse uitdrukking die betekent: iemand een loer draaien.
In het kader van de Beren-campagne heb ik enkele paters (of beter: broeders) geschilderd, evenwel zonder slechte bedoelingen. “De Broeders van de Zwarte Cruyce van Ter Duynen” zijn in onze campagne devote monniken van de Abdij ter Duinen die zich hebben bekwaamd in de heelkunde. Andere broeders treden op als ziekenzorgers. Door de aanwezigheid van de Broeders van de Zwarte Cruyce van Ter Duynen kan een leger meer verliezen recupereren na een gewonnen veldslag. Een soort Rode Kruis avant la lettre dus.
(28mm Perry’s uit hun Crusades-reeks)

Banieren voor de Beren

0

Een snelle en goedkope manier om je middeleeuwse troepen eigen vlaggen te geven: even surfen op het internet, uitprinten met een kleurenprinter, knippen en plakken (liefst met houtlijm, dit zorgt voor stevigheid) en… klaar! Aangezien de vlaggen over de pieken schuiven, zijn ze verwisselbaar en kunnen dezelfde eenheden voor verschillende legers gebruikt worden.

De huidige vlaggen en wapenschilden van de gemeenten (o.m. te vinden op wikipedia) bieden veel mogelijkheden. Vanzelfsprekend zijn ze niet authentiek historisch, maar ze geven wel een ‘eigen’ karakter aan legers die anders steevast met Engelse en Franse vlaggen moeten oprukken.

Karim: Napoleontische 6mm

4

Ik weet het: 6mm figuren hebben hun voor- en tegenstanders. Sommigen vinden het maar gekleurde blokjes metaal, maar ik vind dat ze zeer goed een massa-effect weergeven. En dat was toch typisch voor de grote Napoleontische veldslagen. Het schilderen van 6mm gaat bovendien bijzonder snel. Niemand zal zeuren omdat je ergens een puntje verkeerd hebt geschilderd.

(more…)

Het Afrikakorps in Canada – Infanterie

0

Met spijt in het hart zie ik dat de geweldige painting service welke ik gebruik voor mijn Flames of War Afrikakorps zo goed zijn best doet dat mijn zelfgeschilderde Britse Desert forces flink gaan afsteken op het slagveld. Gelukkig komt het uiteindelijk op militaire krachtmetingen neer en niet op een modedefilé.

Go to Top