Beginners Hoekje

Jong geleerd is oud gedaan…

0

Elias1

Elias (4 jaar) speelt zijn eerste wargame. Een leger bestaat uit zes groepen van elk drie stands. Een D6 bepaalt het aantal generaals dat je die beurt hebt. Elke generaal kan 1 groep activeren. De groep kan bewegen (de lengte van een latje), vuren (D6 per stand, 6 is hit) of vechten (D6 per stand, 4/5/6 is hit). Bij elke hit wordt een stand weggenomen. Kijk eens aan: een reglement van twee regels lang… 🙂

De tussenstand

0

Twee jaar geleden ben ik begonnen aan een reeks artikels voor, over en door de beginnende wargamer. Het leven trok me echter andere richtingen uit en nieuwe artikels bleven uit. Het wargamen zelf lag echter niet stil en dit resulteerde in nieuwe ervaringen die ik graag zou delen met jullie.

(more…)

De Wondere Wereld van het Wargame : Kiezen is verliezen

1

In deze reeks artikels probeert de auteur een beeld te scheppen van zijn toetreding tot het wargames wereldje.

Na de initiële kennismaking met de wargame wereld breekt de dag aan waarop je beslist om aktief deel te nemen. Dat houdt in dat je een keuze moet maken: wat ga ik spelen? Een bedrieglijk eenvoudige vraag zo blijkt. Het antwoord op deze vraag bestaat uit een aantal elementen, zeg maar dimensies, waaruit je keuze zal bestaan. Wij doen ons best om je een overzicht te geven van deze veelzijdige hobby. (more…)

De Wondere Wereld van het Wargame : Alle begin is moeilijk

2

In deze reeks artikels probeert de auteur een beeld te scheppen van zijn toetreding tot het wargames wereldje.

Alle begin is moeilijk. Denk maar eens terug aan die zonnige zaterdagmiddag waarop je willens nillens moest leren fietsen van je ouders. Uiteindelijk lukte het wel, maar je hield er gemakkelijk wat builen en geschaafde knieën aan over alvorens je het metalen gevaarte in een semi-rechte lijn kon voortstuwen. Beginnen met een nieuwe hobby verloopt een beetje langs dezelfde lijn. Het trekt je wel aan, maar je weet niet echt hoe er aan te beginnen zonder kleerscheuren. Gezien de grote diversiteit aan types wargames – en de bijhorende varierende kostprijzen – blijft het een berekende gok om je centen in een bepaald wargame te dumpen. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt? In deze reeks artikels proberen we, aan de hand van één specifiek verhaal, te schetsen wat je verschillende opties zijn. Het begint en eindigt met de wargamers zelf – want je hebt (meestal) een tegenstander nodig.

(more…)

Go to Top