Regels

In Vlaamse Velden…

0

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Stippies waren vandaag op de wargameconventie in Gent aanwezig met een 15mm spel Eerste Wereldoorlog. We schrijven 1914. De Duitsers rukken met grote overmacht op door België, maar het Belgisch leger tracht hen zoveel als mogelijk te hinderen en tegen te houden. In ons spel stonden drie Duitse bataljons tegen één Belgisch bataljon, terwijl Belgische versterkingen onderweg waren. Willie en Erik namen de Duitsers voor hun rekening, terwijl Celle de Belgische troepen aanvoerde. Het spel eindigde met een Belgische overwinning: de Duitsers werden met zware verliezen teruggeslagen. Figuren: 15mm Peter Pig. Regels: ‘In Vlaamse Velden’, onze aanpassing van de ‘Over The Top’-regels van Greg Novak.

Spelregels: IN VLAAMSE VELDEN wo1 20140308 Over The Top

Maurice en Mustafa in the Colonies

0

Enkele beelden van een American War of Independence slag die we op 2 juli jl. speelden, en waarbij we gebruik maakten van de ‘Maurice’-regels van Sam Mustafa.

Het was even wennen, omdat het spel deels card-driven is. Maar het smaakte naar meer, en Jürgen is al meteen begonnen met de opbouw van enkele 18th Century legers.

Meer informatie op http://www.sammustafa.com/honour/maurice/

 

colonial sudan

0

Hierbij de regels voor onze koloniale wargames. Je kan ze gebruiken voor de tweede helft 19de eeuw en niet alleen voor de Sudan. 

SUDAN

playsheet sudan

Colonne D’Attaque

0

CDA 17 juli 2011 Hierbij de meest recente versie van onze Napoleontische regels Colonne D’Attaque of CDA. Ooit komt er nog wel eens een versie met een mooie layout, maar voorlopig moet u het hiermee doen. De harde kern van de Stippies gebruikt deze regels al meer dan tien jaar voor hun Napoleontische slagen op divisie-niveau.

 

ZEBRA = Zeer Eenvoudige Basis Regels voor Alle periodes.

2

Voor neefjes (en nichtjes) vanaf zes jaar. Voor een allereerste introductie in de hobby. Voor zeer eenvoudige demonstratiespelen. Voor zeer vermoeide, zeer dronken of seniele wargamers. Voor iedereen die zonder al te veel na te denken dobbelstenen wil gooien en figuren wil verzetten. Om te gebruiken, aan te passen en schaamteloos te kopiëren. Enjoy!

ZEBRA Zeer Eenvoudige Basis Regels voor Alle Periodes

Don’t tread on me!

0

De regels voor American War of Independence die ik samen met Joost aan het schrijven ben, krijgen langzaam maar zeker vorm. We baseerden ons op ‘Loose Files and American Scramble’ (onder meer terug te vinden in Wargames Illustrated nr 74). We hebben ondertussen evenwel zoveel aan het oorspronkelijk concept gewijzigd, dat een nieuwe naam voor de regels aangewezen is. De keuze viel op ‘Don’t Tread On Me’, het motto op één van de Amerikaanse vlaggen uit deze periode. De regels mogen vrij gebruikt, gekopieerd, bewerkt worden (graag met bronvermelding). Opmerkingen en suggesties zijn vanzelfsprekend welkom. Hierbij vindt u steeds de meest recente versie:  DONT-TREAD-ON-ME-2011-SEP-12

Panzer General – WWII pret in 6mm

0

Fonzie schreef in 1999 een set regels voor 6mm WW2 wargaming, met als losse inspiratiebron het computerspel Panzer General van SSI.

Achtung Panzer spelregels in PDF: ACHTUNGPANZER

Ordinum Servate – 28mm Romeinen versus “barbaren”

0

In 2002 schreef Fons deze spelregels voor de klassieke periode 100BC – 200AD.

Spelregels in PDF: OrdinumServate

Playsheet in PDF: Ordinum Servate Playsheet

English rules in PDF: OrdinumServate English

Go to Top