Joris

Joris

(2 comments, 9 posts)

This user hasn't shared any profile information

Posts by Joris

Crisis 2015

0

Crisis 1

Crisis 2

 

Deze conventie was zoals steeds een knaller. Met dank aan de organiserende club TSOA. Marcel, Willie en Joris demonstreerden met ‘Waterloo + 1’ hoe de Franse terugtocht er zou kunnen uitgezien hebben, precies 200 jaar geleden. Rond 13.00 u., toen het (zeer) slecht begon te gaan voor de Franse troepen,  verliet een van hun generaals het slagveld. Hij deed dat helemaal naar het voorbeeld van zijn keizer die zijn troepen ook in de steek liet tijdens zijn Egyptische en Russische campagnes. Grote bevelhebbers weten wanneer hun tijd gekomen is om op te stappen …

De Keizer! L’empereur!

0

De laatste tijd maar weinig verschenen aan de wargamestafel, maar wel nog één en ander geschilderd.De Keizer 1

Middle East 1973

0

         

    

  

De Stippies zijn actief tijdens de feestdagen. Een confrontatie tussen Syrische en Israëlische eenheden tijdens de oorlog van 1973. Aanvankelijk gaat het gevecht de goede kant op voor de Israëlieten maar toch moeten ze zwichten voor de macht van het getal. De Syriërs betalen echter een hoge prijs voor het bereiken van hun objectieven (twee bezette kruispunten). Een Syrische generaal getuigde off the record dat deze Pyrrusoverwinning wrang smaakte. Hun mimiek spreekt boekdelen.

We speelden met de Normandy to the Baltic-spelregels (onze versie van Rapid Fire). Mits enkele aanpassingen werkte dit bijzonder vlot!

 

 

Austerlitz 2012

0

De Russische reserve ...

De jaarlijkse herdenking van Austerlitz – Hoelang doen we dit al? Komen we aan 25 jaar? – was dit keer weer zeer geslaagd. Wij hebben gewonnen omdat het scenario slecht was en omdat wij minder slecht waren dan de tegenstanders en omdat de Russische bevoorrading (zie foto) gewoon beter was dan de Franse.

Dank aan Willie voor de organisatie en het lekker eten. We onthouden vooral de heerlijke visfundue en de smakelijke dessertwijn. Later op de avond kwamen zelfs enkele authentieke Fransen uit Valenciennes meevieren. Wat kan wargamen toch mooi zijn …

Germany – UK 1-1

0

 

Normandië ’44. Twee Britse bataljons die zich verschansen in een Frans dorp trotseren een aanval van Panthertanks. Duitse infanterie verovert enkele huizen maar een tegenaanval met een Churchill Crocodile (verschrikkelijk wapen!) brengt de balans weer in evenwicht. De Pantherthank op Foto 4 komt net iets te laat om de Shermantank in de flank te raken. Hij wordt uitgeschakeld door een PIAT-team. Gelukkig voor de Britten breken de Duitsers de aanval af. Beide partijen lijden zware verliezen.

Gespeeld door Stippies Willie en Joris.

Austerlitz 2011

0

Op 2 december 1805 behaalde Napoleon misschien wel zijn mooiste overwinning. De legers van Rusland en Oostenrijk werden zo zwaar in de pan gehakt dat het jaren zou duren eer één van beide weer een degelijke strijdmacht op de been zou kunnen brengen. Op dat moment beschikte Napoleon ongetwijfeld over het beste leger ter wereld.

Naar jaarlijkse gewoonte herdenken de Stipsicz Hussars dit memorabel moment met een beperkte historische reconstructie van de slag annex uitgebreid diner. De laatste jaren speelt Stippie Willie voor gastheer en dat wordt bijzonder geapprecieerd.

De historische reconstructie van de slag bij Austerliz verliep voor de Fransen niet helemaal zoals ze het wensten, maar toch riep de umpire (gastheer Willie) hen uit als overwinnaars. Het Franse leger stond zwaar onder druk. De Oostenrijkers en de Russen konden net niet de dorpen veroveren op de vijand.

Sudan – Super spannend!

0

Stippies Willie en Joris, en aspirante Luna aan de dobbelstenen, maakten er een spannende woestijnslag van. De Britten moesten tegen het einde van de dag de overkant van de tafel bereiken en uiteraard wilde de Mahdi deze plannen dwarsbomen. Ondanks zware verliezen (drie keer braken de troepen van de Mahdi door de Britse linies) slaagden de Britten in hun opzet.

American Civil War

0

Stippies Willie (Union) en Stippies Joris (Confederates) vochten een bloedige slag uit. De Confederates trachtten een sterke Union-stelling te doorbreken. De blauwbloezen kwamen zwaar onder druk maar konden hun posities handhaven.
De dobbelstenen waren één speler gunstig gezind, maar waar hebben we dat nog gehoord?

English Civil War. At last!

2

 

   

  

Marcel beschikt al een tijdje over enkele prachtige ECW-legers. Tijd dus voor Joris om een setje spelregels op te stellen (zo snel gaat dat nu ook weer niet). Onlangs werden de spelregels aan een test onderworpen en de eerste indrukken zijn positief. Links en rechts is er nog bijsturing nodig.

De werktitel voor deze ECW-regels luidt ‘Marcel’s New Model Army’. Misschien te weinig origineel voor sommigen; suggesties zijn welkom. Helaas is mijn persoonlijk budget te beperkt om de winnende inzending met een prijs te belonen. Definitieve versie verschijnt binnenkort op deze site.

Na verschillende pogingen ben ik er in geslaagd van dit artikel te voorzien van foto’s.  Geniet van de prachtige ‘Renegades’ en ‘Foundrys’.

Wanneer de volgende testslag, Marcel?

Joris's RSS Feed
Go to Top